Qualcomm представила платформу розширеної реальності Snapdragon XR2

Компанія Qualcomm представила нове покоління платформи розширеної реальності Snapdragon XR2. Вона об’єднує можливості штучного інтелекту і зв’язку 5G.

Пристрій істотно допрацьовано у порівнянні з попередником: вдвічі зросла продуктивність CPU і GPU, вчетверо розширилася смуга пропускання відео, в 6 разів збільшилося розширення. Snapdragon XR2 може працювати з сімома камерами одночасно, а також зі спеціалізованим процесором комп’ютерного зору.

Крім того, це перша XR-платформа, що забезпечує змішану реальність завдяки камері з низькою затримкою в режимі прозорості. Це дозволяє користувачеві з VR-гарнітурою створювати гібрид віртуального і реального світів, бачити його і взаємодіяти з ним за допомогою голосу.

Дисплейна панель Snapdragon XR2 має розширення 3K для кожного ока при частоті 90 к/c. Є підтримка відео у форматі 8K при частоті 60 к/c. Щоб зменшити загальносистемні затримки і підтримувати ефект AR-занурення, застосований спеціалізований чіп для унікальних AR-дисплеїв.

Snapdragon XR2 стане основою для окулярів доповненої реальності, які компанія розробляє спільно з Niantic, творцем популярної мобільної гри Pokémon Go. Про те, коли з’явиться пристрій, обидва виробники не повідомляють.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.