Apple запатентувала навушники з технологією AR

Чутки про те, що Apple всерйоз взялася за технологією доповненої реальності, обростають новими подробицями. Днями компаніїєю був схвалений патент на аудіопристрій із застосуванням AR.

Згідно з документами, поданими Відомству з патентів і товарних знаків США, нова технологія дозволить створювати віртуальні конференції, імітуючи розмову присутніх в приміщенні людей. Пристрій обладнають контролером, який відслідковує напрямок голови слухача, створюючи ефект присутності говорячих.

Така розробка дозволить визначати говорячого за джерелом голосу у віртуальному просторі, що може істотно спростити комунікацію на великих конференц-переговорах.

Ілюстрація роботи технології, наведена в патенті

Ілюстрація роботи технології, наведена в патенті

Відомості з різних джерел про майбутнє Apple на ринку AR надходять вже не перший рік. У 2017 році глава компанії Тім Кук заявив у інтерв’ю The Independent, що сприймає технології доповненої реальності так само серйозно, як і смартфони.

Журналісти відзначають, що патент не гарантує релізу пристрою, і нагадують про сотні запатентованих Apple технологій, які так і не побачили світ.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.