MediaTek Dimensity 1000: флагманський чіпсет з підтримкою 5G

MediaTek анонсувала флагманський чіпсет для мобільних пристроїв Dimensity 1000. Це перша розробка компанії з вбудованим 5G-модемом.

Восьмиядерний процесор, побудований за 7-нм техпроцесом, складається з чотирьох ядер ARM Cortex-A77 (до 2,6 ГГц) і чотирьох Cortex-A55 (до 2 ГГц). Графічна підсистема – Mali-G77, яка підтримує дисплеї з частотою 120 Гц і камеру з роздільною здатністю до 80 Мп.

Енергоспоживання нижче на 49% «у порівнянні з альтернативами конкурентів», крім того, всі складові частини вміщаються в єдиному корпусі, в тому числі, модем, хоча у Qualcomm є рішення із зовнішнім модемом для 5G.

Нейропроцессорний модуль APU 3.0 подвоїть продуктивність ШІ-обчислень вдвічі у порівнянні з попереднім поколінням чіпа. Модуль допоможе з фокусуванням камери, експозицією, балансом білого, зменшенням шуму, HDR і розпізнаванням облич.

За частотам sub-6 чіпсет забезпечить пропускну здатність до 4,7 Гбіт/с на завантаження і до 2,5 Гбіт/с на завантаження. Також, Dimensity 1000 став першим рішенням із підтримкою двох SIM-карт 5G, зберігається і сумісність з попередніми поколіннями аж до 2G.

MediaTek позиціонує Dimensity 1000, як рішення для преміальних і флагманських смартфонів. Він з’явиться в комерційних пристроях пізніше у 2019 році.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.