Через пару місяців підтримка операційної системи Windows 7 буде припинена

Чому користувачі Windows 7 не хочуть переходити на Windows 10. Через пару місяців підтримка операційної системи Windows 7 буде припинена. Це відбудеться 14 січня наступного року, коли вийдуть останні оновлення в рамках вівторкових патчів.

Для Microsoft і сотень мільйонів власників комп’ютерів по всьому світу це буде значна подія. Незважаючи на ризики, пов’язані з роботою на комп’ютері з операційною системою без підтримки, багато користувачів на форумах заявляють, що сиділи, сидять і будуть сидіти на Windows 7.

Хоча ще є підтримка у Windows 8.1, Microsoft переконує всіх пересідати на Windows 10. Ця версія системи два рази в рік отримує великі поновлення, де обіцяно враховувати побажання користувачів. Природно, є там і щомісячні патчі.

 

Користувачі Windows 7 не поспішають прислухатися до рекомендацій Microsoft і готові працювати навіть без оновлень безпеки. Природно, це не означає, що вже 15 січня злі хакери зламають їх комп’ютери, вкрадуть або зашифрують всі файли, після чого їх можна буде викидати на смітник. Є способи забезпечити безпеку і після припинення підтримки, блокуючи атаки на системному рівні.

Давайте назвемо три причини, за якими власники Windows 7 не хочуть переходити на Windows 10.

Знайомий робочий стіл

Зустрічають по одягу. У випадку з операційною системою це робочий стіл, де користувач проводить майже весь час. Саме через плиток Windows 8 багато хто не хотів переходити туди з Windows 7. На Windows 10 робочий стіл більш традиційний, але з добавками у вигляді плиток в меню «Пуск», магазину додатків, панелі повідомлень і т.д. Ці нововведення призначаються в першу чергу для пристроїв з сенсорними екранами.
І все ж, Windows 7 є останньою версією з класичним робочим столом. Це важлива причина, щоб залишатися на ній навіть після припинення підтримки.

Нехай з точки зору безпеки це не найкращий вибір, в плані зручності роботи знайома система є для багатьох кращий.
Якість роботи

Windows 7 є однією з кращих в історії версією Windows. Навіть через 10 років після своєї появи вона не має проблем у роботі.

Саме це для багатьох головна причина залишитися на ній – не потрібно лагодити те, що не зламано. За мірками 2019 року Windows 7 працює відмінно і багато хто впевнений, що при переході на Windows 10 їхні комп’ютери не показуватимуть таку продуктивність.

Правда, з урахуванням мінімальних системних вимог навряд чи Windows 10 сповільнить комп’ютери на Windows 7, але і швидше вони не стануть.

Немає зайвого встановленого ПЗ

Windows 10 вважається системою з роздутим програмним забезпеченням. Мова йде не тільки про додатки або іграх від виробників комп’ютерів і ноутбуків, начебто Candy Crush Saga. Там є магазин додатків Windows Store, без якого більшість користувачів можуть чудово обійтися.

Можна не сумніватися, що Windows 7 не зникне відразу. Напевно Microsoft доведеться так само важко позбавлятися від неї, як це було у випадку в Windows XP. Крім того, Windows XP можна було оновити до Windows 7, але з Windows 7 є сенс переходити тільки на Windows 10. Остання заснована зовсім на інший концепції і годиться на функціональність, яка подобається далеко не всім.

Залишається спостерігати за тим, наскільки швидкими темпами буде зменшуватися частка Windows 7 в наступному році.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.