Непомітна фішка клавіатури нових MacBook Pro. Її схвалив Артемій Лебедєв

Дизайнер Артемій Лебедєв звернув увагу на одне з нововведень свіжих MacBook Pro. Виявляється, заради зручності Apple не тільки повернула нормальну клавіатуру, але і поправила розташування деяких клавіш.

Крім повернення клавіатури типу «ножиці» купертіновци повернули Т-подібне розташування клавіш зі стрілками. «Ніяке інше розташування просто не працює, люди вже відкрили ідеальну конфігурацію», – зауважив Тьома. За його словами, під час створення клавіатур класу «Оптимус» студія вивчала різні варіації, але не придумала, як поліпшити цю перевірену роками схему.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Одним з останніх комп’ютерів зі звичним розташуванням стрілок виявився MacBook Pro 2015 року випуску – настуані моделі Apple випускала з «метеликом» і стрілками, не залишає вільного простору на топкейса. Навіть деякі актуальні бездротові клавіатури мають повнорозмірні стрілки «вліво» і «вправо».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Крім вимушеного даунгрейду в сторону «ножниць» Apple винесла Esc з панелі тачбара, перетворивши її в окрему фізичну клавішу. Судячи зі скарг багатьох користувачів, вони так і не навчилися потрапляти на неї наосліп.

 

 

 

 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.