Tesla Cybertruck: перший електропікап компанії у футуристичному дизайні

Глава Tesla Ілон Маск презентував перший пікап компанії на електричному приводі – Tesla Cybertruck. Анонс відбувся на заході в Лос-Анджелесі.

Буде доступно три версії Cybertruck: з одним, двома і трьома двигунами. Молодша модель розганяється до 100 км / год за 6,5 секунд і може проїхати від одного заряду більше 250 миль (~ 400 км). Параметри інших двох версій Cybertruck: 4,5 секунд до 100 км / год і запас ходу 300 миль (~ 480 км), а також 2,9 секунд до 100 км / год і 500 миль (~ 800 км) відповідно. Молодша версія має задній привід, дві старші – повний.

За визнанням Ілона Маска, електричний пікап – його улюблений проект, а дизайн натхненний фільмами «Шпигун, який мене любив» і «Той, що біжить по лезу». Герметична версія Cybertruck нібито буде працювати на Марсі.

Корпус автомобіля виконаний із нержавіючої сталі, а скла броньовані за власною технологією. Утім, при демонстрації захищеності стекол на презентації їх вдалося розбити металевою кулею.

Вантажопідйомність Cybertruck становить майже 1600 кг, потужності вистачить на буксирування 6300 кг. Пневматична підвіска може регулюватися в залежності від потреб. У салоні – шість сидінь і 17-дюймовий сенсорний екран для управління. Усі версії оснащені функцією Autopilot і функцією самостійної парковки.

Вартість автомобіля складає 39,9, 49,9 або 69,9 тисячі доларів, в залежності від версії. Виробництво Cybertruck почнеться в кінці 2021 року, але передзамовлення вже відкрите на сайті Tesla.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.