Instagram почав відключати лічильники лайків по всьому світу

Instagram почав тестувати по всьому світу функцію, що приховує кількість лайків під публікацією від інших користувачів. Про це соціальна мережа повідомила у своєму Twitter-акаунті.

Багато користувачів почали отримувати повідомлення про те, що під час тестування вони втратять можливість дивитися лайки чужих записів. Статистика залишиться доступна тільки авторам публікацій. Попередження отримали і українські користувачі.

Від сьогодні ми розширюємо наше тестування приватного лічильника лайків по всьому світу. Якщо ви берете участь, то більше не побачите загальну кількість лайків і переглядів під фото і відео в стрічці, якщо вони не опубліковані вами.

Instagram оголосив про тестування з відключення лайків минулого тижня. Соцмережа хоче, щоб користувачі більше уваги приділяли контенту, а не кількості реакцій.

Компанія також підкреслила, що розуміє важливість лайків для людей, особливо для тих, хто заробляє на рекламі в соцмережі. Розробники вже розмірковують над вирішенням цього питання.

Так як лічильники лайків НЕ будуть публічними, маркетингові агентства повинні будуть покладатися на іншу статистику. На думку видання TechCrunch, соцмережа могла б зробити спеціальну панель або API, за допомогою яких рекламодавці могли б відстежувати результати просування через блогерів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.