Apple випустить iPad Pro з подвійною камерою і 3D-сканером, AR-гарнітуру і AR-окуляри

Авторитетне видання Bloomberg поділилося інформацією про плани корпорації Apple з випуску нових гаджетів. Від власних джерел стало відомо, що до виходу готують нове покоління планшетів iPad Pro, AR-гарнітуру і окуляри доповненої реальності.

Так, вихід оновленого iPad Pro намічений на першу половину наступного року. Пристрій удостоїться подвійної основної камери. Дані розходяться з інформацією з ланцюжка поставок про можливий потрійний модуль.

У гаджеті розміститься невеликий отвір для 3D-сенсора, який зможе створити тривимірну картину навколишнього простору. Такий датчик виявиться одним із основних компонентів AR-системи компанії.

На поточний момент близько тисячі інженерів Apple задіяні в розробці VR і AR-технологій. У роботу залучені досвідчені керівники, які раніше займалися проектуванням апаратної складової iPhone, а також колишні співробітники NASA, геймдизайнер і експерти з обробки графіки.

Інженери почали роботу з реалізації сумісності iPad та iPhone з новою операційною системою для пристроїв доповненої і віртуальної реальності. Її внутрішня назва – rOS.

Згідно витоку від видання The Information, на нещодавній закритій презентації Apple віце-президент компанії Майк Роквелл встиг поінформувати частину співробітників про активну розробку фірмових розумних окулярів доповненої реальності, прем’єра яких запланована на 2023 рік. На рік раніше, в 2022 році, має відбутися реліз AR-гарнітури від Apple. Раніше передбачалося, що це відбудеться вже у 2020 році.

Учасники презентації обговорили ряд запланованих функцій, в тому числі «розширену функцію виявлення людей» і «3D-сканування». Apple планує використовувати в окулярах легкі матеріали для зручності тривалого носіння.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.