Windows 10 запустили на калькуляторі

У розробника вже є досвід установки Windows 10 на OnePlus 6. Тепер в список заслуг можна додати і калькулятор.

Windows пережила безліч експериментів, старі редакції операційної системи Microsoft встановлювали на різні гаджети. Мабуть, прийшов час і Windows 10. Розробникові під ніком @imbushuo в Twitter вдалося встановити програмне забезпечення софтверного гіганта на калькулятор. Правда це була незвичайна версія Windows 10 і незвичайний калькулятор.

Мова йде про Windows 10 IoT Core, яка призначена для IoT-пристроїв, невеликих вбудованих систем, побутової техніки і, звичайно ж, Rasberry Pi – одноплатного комп’ютера розміром з кредитну карту.

@imbushuo встановив систему нема на звичайному калькуляторі, а на більш передовому HP Prime Graphing Calculator. Цей апарат обладнаний екраном з роздільною здатністю 320х240 пікселів і 256 МБ оперативної пам’яті. Схоже, зробити це було не так просто, на сторінці розробника в Twitter є ціла гілка, де він викладає фотографії та ділиться проблемами, що виникли на різних етапах установки. В остаточному підсумку логотип Windows 10 все-таки з’явився на екрані калькулятора.

Попереду ще багато роботи, оскільки проект не завершений. Очікується, що найближчим часом розробник поділиться більш детальною інформацією про виконану роботу. До слова, раніше він уже «портував» Windows 10 на смартфон OnePlus 6.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.