Планшет Surface Pro X більш ремонтопридатний, ніж нові iPad

Фахівці iFixit розібрали планшет Surface Pro X, який компанія Microsoft анонсувала на початку жовтня. Експерти оцінили гаджет як один з найбільш легко ремонтопридатних пристроїв серед сучасних планшетів.

Ремонтопригодним Surface Pro X робить простий в заміні твердотільний накопичувач, який може бути легко видалений, вийнявши стандартне кріплення Torx. Багато компонентів у пристрої модульні, зокрема, порти USB і Surface Connect, що дозволяє їх замінити незалежно від інших.

Дисплей утримується за допомогою спіненого клею, що не потребує нагріву або розчинників для видалення. Зняти материнську плату з процесором і оперативною пам’яттю теж не складе труднощів.

Однак, в результаті розбору з’ясувалося, що в ноутбуці важко витягти акумулятор, так як він закріплений за допомогою дуже міцної клейкої речовини. Також, є ряд тонких стрічкових кабелів, які можна порвати або зламати.

В цілому, iFixit оцінює Surface Pro X на 6 з 10 балів за шкалою ремонтопридатності. Портал The Verge відзначає, що новий планшет Microsoft легше відремонтувати, ніж будь-який з нинішніх iPad – 7,9-дюймовому iPad mini 5, представлений у цьому році, експерти поставили тільки два бали.

Нагадаємо, що Surface Pro X оснащений ARM-процесором від Qualcomm і працює на базі Windows 10. До мережі планшет може підключатися не тільки по Wi-Fi, але і по LTE за допомогою слота для SIM-карт. Придбати його можна за 999 доларів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.