Нова ОС від Microsoft зможе знищити Windows 10

Чим більше якісної є будь-яка операційна система, тим більш широке коло людей захоче її використовувати. Платформа Windows 10 явно не входить в число ПО, яким всі задоволені, тому що оновлюються на таку все з великим небажанням, адже вона містить в собі масу неприємних особливостей, а полягає головна серед таких в тому, що «вінда» сама вирішує, що можна , коли і в яких обсягах користувачеві. Саме тому оновлення встановлюються в будь-який час, якісь файли просто блокуються антивірусом, вбудований захисник від шкідливого програмного забезпечення сам себе включає навіть після примусового виключення, а кожне нове оновлення може принести з собою такий «сюрприз», що доведеться витратити кілька днів на усунення всіх проблем.

У ці складні і далеко не найпростіші часи сталося те, чого ніхто не очікував. Надійне джерело в особі інсайдера @Petri розповів про те, що операційна система Windows 10 незабаром виявиться застарілою, так як їй на зміну прийде нова Lite OS, хоча це, швидше за все, її кодове найменування. Мова йде не про продовження провальною Windows RT, а про «винде» з повноцінними функціональними можливостями, так як нова здатна запускати не тільки урізані унікальні додатки PWA і UWP, але ще і такі на базі Win32. За рахунок цього все ПО для десятої «вінди» зможе в повній мірі працювати на новій платформі, і робити при цьому чогось не доведеться, тому що мова йде про повноцінну нативной підтримки старих програм та ігор.

Крім цього, нова операційна система принесе з собою підвищення швидкості роботи, посилення системи захисту, новий зовнішній вигляд інтерфейсу, спрощені елементи меню, а також масу інших особливостей, за рахунок яких Lite OS виявиться набагато більш привабливою на тлі Windows 10. За деякими даними, новітня платформа поширюватися буде абсолютно безкоштовно, тобто за ліцензію для неї не потрібно віддавати кошти, тоді як десята «вінда» в базовій редакції Home коштує цілих $ 200. Піти на такий крок Microsoft, як стверджується, вирішила на тлі конкуренції з Linux і macOS, які вже давно поширюються безкоштовно.

Заробляти гроші компанія збирається на корпоративних і професійних користувачів, а також на різного роду сервісах, на зразок офісного пакету Office 365, хмарного сховища OneDrive і інших сервісів, аж до Skype for Business. Нова платформа виявиться краще доступною в даний час Windows 10 в усіх відношеннях, тому вона гарантовано швидко виявиться хітом серед користувачів. Очікується, що її анонс відбудеться вже в першій половині 2020 року, тоді як потім, після цього, вийде бета-версія, встановити яку на свої комп’ютери, планшети та ноутбуки зможуть всі користувачі, зробивши це без будь-яких складнощів в рамках програми Windows Insider . Фінальна збірка стане доступна через півроку після виходу першої тестової версії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.