Google розповіла, що нові версії Android захоплюють ринок швидше

Напередодні Android Dev Summit 2019, Google розповіла про проникнення нових версій операційної системи, підкресливши позитивний вплив Project Treble на поновлення смартфонів.

Компанія звернула увагу на те, що в цьому році в програмі попереднього тестування Android Q брало участь 18 пристроїв від 12 виробників, тоді як бета-версії Android P були доступні для семи смартфонів.

Google також порівняла статистику встановлених версій Android через рік після їх релізу:

У кінці липня 2018 року, незадовго до релізу Android 9 Pie, Android Oreo становив 8,9% екосистеми. А перед запуском Android 10 в кінці серпня 2019 року Android 9 Pie займав частку вже в 22,6%. Так ця версія стала найзначнішою частиною екосистеми Android, що демонструє позитивний вплив Project Treble

Google не надає статистику про дистрибуцію Android 10, але зазначає, що «оновлення з Android 9 до Android 10 проходять набагато ефективніше, про що свідчать відгуки наших партнерів».

Google перестала публікувати щомісячну статистику версій Android в жовтні 2018 року. Останнє оновлення вийшло в травні у ході Google I / O 2019.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.