Google збільшить захищеність системи розпізнавання облич в Pixel 4

Google пообіцяла «в найближчі місяці» поширити оновлення для смартфонів Pixel 4, яке заборонить розблокування по обличчю із закритими очима. Це повинно збільшити захищеність: не вийде зняти блокування, піднісши пристрій до сплячого власника.

Одне з головних нововведень у Pixel 4 – просунута система розпізнавання обличчя, яка будує об’ємну модель обличчя власника. Схожа система використовується в Face ID в iPhone, і такий метод безпечніший, ніж використання звичайної камери.

У семплах Pixel 4, які витекли до анонса, була присутня опція «Вимагати, щоб очі були відкриті» в настройках функції Face Unlock. У релізних же моделях вона зникла, що обурило ЗМІ і користувачів. Тепер Google випустила заяву, в якому пообіцяла це виправити.

Ми працюємо над можливістю вимагати, щоб очі користувача були відкриті при спробі розблокувати смартфон. Опція буде представлена ​​в оновленні програмного забезпечення в найближчі місяці. Зараз власники Pixel 4 можуть активувати функцію Lockdown, що вимагає введення PIN-коду або пароля без участі біометрії.

Face Unlock в Pixel 4 дозволяє не тільки розблокувати смартфон, але і оплачувати покупки, верифікувати вхід в банківські програми та виконувати інші функції, за які відповідав сканер відбитків пальців в попередніх поколіннях пристроїв.

У налаштуваннях Apple Face ID присутня функція, що вимагає, щоб користувач дивився в камеру при розблокуванні. Її можна відключити самостійно при бажанні.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.