Темна тема в інтерфейсах допомагає заощадити батарею

Канал PhoneBuff з’ясував, наскільки темна тема інтерфейсу допомагає заощадити акумулятор смартфона. У тесті брали участь iPhone XS Max на базі iOS 13, які виконували однотипні дії за допомогою роботизованої руки.

При листуванні в iMessage темний режим заощадив 5% заряду акумулятора в двогодинному тесті, подальше і таке ж за тривалістю використання Twitter залишило 72% акумулятора в темному і 57% у світлому режимах інтерфейсу.

Тест продовжився відтворенням відео в YouTube. За дві години акумулятор сів із 72% до 43% в темному режимі, а в світлому – з 57% до 20%. Використання «Google Карт» посадило повністю смартфон зі звичайним оформленням за 1:33, тоді як у смартфона з темним оформленням до кінця тесту залишалося 26% заряду.

Разом, iPhone XS Max при комбінованому використанні різних додатків зі світлою темою протримався 7 години 33 хвилини.

Ведучий PhoneBuff зазначив, що тест проводився на яскравості дисплея 200 ніт, а також тільки з тими додатками, які мають підтримку темної теми – загальна економія заряду при використанні різних програм не вийде настільки радикальною.

Крім того, дослідження актуальне для смартфонів з OLED-матрицями, у яких пікселі, що відображають чорний колір, відключаються.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.