Історія найпопулярніших мобільних платформ в одному відео

Автор каналу Data is Beautiful на YouTube публікує анімовану інфографіку, де порівнюється популярність найрізноманітнішого: від ігор до супергероїв. Одне з останніх відео на каналі ентузіаста дає уявлення про те, як з 1992 року змінювався ринок мобільних операційних систем і які платформи зараз найпопулярніші.

До вибірки потрапили деякі маловідомі у нас системи. Так, в гонці за лідерство серед мобільних систем брали участь PalmOS, Bada і Firefox OS. Остання належить Mozilla і проіснувала всього два роки – з 2013 по 2015 роки.

Цікаво спостерігати, як KaiOS набирає серйозний обсяг у порівнянні з іншими платформами для «кнопкових» смартфонів. Пристрої на KaiOS дозволяють встановлювати сторонні додатки, використовувати GPS та інтернет. Одним з останніх гаджетів на цій системі став бюджетний Energizer E241.

У відео також виділяється абсолютне домінування Android та iOS в останні кілька років. Хоча показник частки ринку, який використовується у відео, не є кінцевою метрикою популярності, поява нових конкурентів у лідируючих операційних систем виглядає малоймовірною.

Джерелом даних в ролику є квартальні звіти компанії Gartner про постачання смартфонів, тому вони не можуть бути точним поданням частки ринку мобільних ОС.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.