Смартфони Huawei залишилися без всіх сервісів Google

Зовсім недавно компанія Huawei представила і запустила в продаж флагманські смартфони Mate 30 і Mate 30 Pro, який отримали передове технічне оснащення і крім того, позбувся всіх сервісів Google. Через це на дані мобільні пристрої неможливо встановити будь-які додатки від «пошукового гіганта», в тому числі Chrome, YouTube, Gmail, G Play, а також будь-які інші. Саме через це придбати такі новинки поки що можливо тільки в Китаї, а ось в продаж на міжнародному ринку вони не надійшли, і коли це станеться ніхто не знає. Власники даних телефонів зуміли знайти спосіб встановити на них сервіси Google, використовуючи додаток LZ Play.

Такий додаток дозволяє шляхом ряду маніпуляцій цілком собі офіційно встановити на смартфони китайської корпорації всі програми від «пошукового гіганта», а потім повноцінно використовувати їх на мобільному пристрої. Понад тиждень LZ Play повноцінно працював, але сьогодні, 3 жовтня 2019 року, дане програмне забезпечення було видалено з мережі, а веб-сайт, який був йому освічений, закрився. Всі завантажені копії цього ПО більш не працюють, тому що флагмани Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro перестали проходити перевірку Google SafetyNet, а без неї установка фірмових сервісів на будь-які мобільні пристрої просто неможлива.

Очевидно, що все це сталося за рішенням Google, тому що сайт LZ Play був закритий майже одночасно з моментом припинення проходження тесту SafetyNet на продукції Huawei. Втім, офіційних коментарів від будь-яких сторін поки що не надходило. Виходячи з цього очевидно, що всім покупцям смартфонів від китайської корпорації, які зараз перебувають під дією санкцій з боку США, варто бути готовим до різних проблем, пов’язаних з використанням сервісів «пошукового гіганта».

Все це буде тривати до тих самих пір, поки США і Китай не вирішать свої розбіжності, через які Huawei і потрапила під американські санкції, будучи однією з найбільших корпорацій країни. Розробником програми LZ Play є Джон Ву, який кілька років тому створив програму Magisk для отримання root-прав. Він розповів про те, як саме працює його програмне забезпечення для установки сервісів Google на смартфони китайської корпорації, а потім, через декілька годин, сайт даного сервісу був повністю закритий, а перевірка SafetyNet перестала проходитися на мобільних пристроях китайської корпорації, продукція якої потрапила під удар.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.