Майбутні моделі MacBook отримають наекранну клавіатуру

Згідно з новим патентом, поданим Apple 2 жовтня, компанія розробляє наекранну клавіатуру для MacBook, яка буде виглядати і відчуватися як фізична.

Apple вже не перший рік веде розробку екранної клавіатури. Один з торішніх патентів описував гнучкий дисплей, який прогинається при натисненні та в поєднанні з електростатичним зарядом імітує відчуття від фізичної клавіатури.

Нова заявка йде далі – дисплей тепер не прогинається. Замість цього використовується суміш тактильних двигунів і електростатичного заряду. З подібною технологією можна навіть відчути центр клавіші.

Поєднавши це з високоякісною 3D-графікою, потенційно може бути створена екранна клавіатура, яка виглядає і відчувається як механічна. Особливо, якщо зовнішній вигляд клавіш змінюється залежно від кута огляду, навколишнього світу і так далі з використанням анізотропного підходу до навколишнього середовища.

На ілюстраціях до патенту зображений iPad. Можливо, компанія спочатку випробує технологію на планшетах, а потім запровадить в MacBook.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.