Наступне оновлення iOS 13 додасть функцію Deep Fusion в iPhone 11 і 11 Pro

У свіжій бета-версії iOS 13 для розробників з’явилася функція обробки фото Deep Fusion. Її презентували разом з лінійкою iPhone 11 у вересні, але відразу не додали, так як технологія була недороблена.

Deep Fusion – це нова система обробки зображень, зроблених в умовах середнього освітлення. Технологія задіює нейронний блок процесора A13 Bionic, тому, з’явиться вона тільки у смартфонах iPhone 11, iPhone 11 Pro і iPhone 11 Pro Max.

Завдяки Deep Fusion камери iPhone 11 і 11 Pro матимуть три режими роботи, які автоматично включаються в залежності від рівня освітленості та використовуваного об’єктива:

  • У стандартному об’єктиві буде використовуватися покращений Smart HDR від Apple для сцен з яскравим і середнім освітленням, з Deep Fusion, що включає середню або низьку освітленість, і нічний режим для темних сцен.
  • Телеоб’єктив буде в основному використовувати Deep Fusion, при цьому Smart HDR буде використовуватися тільки для дуже яскравих сцен, а нічний режим для дуже темних сцен.
  • Ширококутний об’єктив завжди буде використовувати Smart HDR, оскільки, він до цих пір не підтримує ні Deep Fusion, ні Night Mode.

На відміну від нічного режиму, індикатор якого відображається на екрані і його можна відключити, момент використання Deep Fusion для користувача не бачимо. Фото Ніяк не позначається в галереї і не відображається в даних файлу.

Apple надала декілька прикладів фото, зроблених за допомогою Deep Fusion:

Сам процес створення фото за допомогою Deep Fusion виглядає так:

  1. Коли ви тільки сфокусувалися для знімка, камера вже зробила три кадри.
  2. Після натискання на кнопку затвора, камера робить ще три знімки, а потім ще один з довгою витримкою.
  3. Цей кадр в Apple називають «синтетичним довгим знімком».
  4. Deep Fusion вибирає зображення з короткою експозицією з найбільшою деталізацією і об’єднує його з «синтетичним довгим знімком».
  5. Додатково в цих фото знижується шум.
  6. Отримуємо готове фото.

Усе це займає більше часу, ніж створення фото в режимі Smart HDR. Тому, відразу після зйомки подивитися на фото не вийде, необхідно буде трохи почекати.

Deep Fusion з’явиться в iOS 13.2 для розробників найближчим часом. Після тестування запустять глобальне оновлення.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.