Прихована від всіх настройка в Windows 10 збільшує швидкість роботи в два рази

Попит на різного роду програмне забезпечення стрімко зростає по всьому світу, а відбувається це виключно через те, що ні один електронний пристрій не може без такого працювати жодним чином. Ще влітку 2015 року компанія Microsoft офіційно представила і випустила на ринок операційну систему Windows 10. З тих самих пір пройшло вже більше ніж чотири роки, але ідеальної ця платформа досі так і не стала. Користувачі комп’ютерів, планшетів, ноутбуків, моноблоків і інших електронних пристроїв стикаються з проблемами, пов’язаними зі зниженням продуктивності, несподіваних зависань, пригальмовування і іншими неприємними неполадками.

Само собою, що все це негативно позначається на досвіді використання будь-якого електронного пристрою, причому дуже часто буває так, що власники будь-яких ноутбуків або планшетів незадоволені саме гаджетом, вважаючи, що проблема полягає в ньому, а не в операційній системі Windows 10, встановленої на нього. Кожне оновлення, встановлене на «вінду», може виявитися критичним, тому що після такого виникнуть якісь неполадки. Взагалі, чим довше використовується дана ОС, тим гірше вона працює, особливо якщо користувач не вміє за нею доглядати, виконуючи час від часу різні дії, пов’язані з очищенням від зайвого сміття і всього подібного.

На щастя, операційна система Windows 10 містить приховану в собі настройку, яка підвищує швидкість роботи в два рази, тобто вкрай сильно. Щоб їй скористатися необхідно запустити меню «Пуск», а потім відкрити програму «Командний рядок», ввівши її найменування в графу пошуку. Запускати ці програми від імені адміністратора не потрібно. Слідом за тим, як це програмне забезпечення запущено, будучи готовим до використанням, потрібно ввести команду sfc / scannow, слідом за чим дочекатися закінчення процесу тестування цілісності всіх файлів ОС. Зазвичай ця процедура займає не більше 15 хвилин, але на слабких комп’ютерах з повільним жорстким диском може зайняти до трьох годин.


Суть даної операції зводиться до того, що операційна система перевірить цілісність всіх своїх файлів і, якщо виявляться виявлені якісь помилки, вона сама їх виправить. Головне дочекатися закінчення процесу перевірки, а потім, після такого, перезавантажити електронний пристрій, щоб зміни могли вступити в силу. У ряді випадків виконання таких дій може змусити Windows 10 буквально літати. Важливо зауважити, що призначені для користувача дані при цьому не постраждають, принаймні компанія Microsoft запевняє, що все так і буде при використанні такої функції, як «Перевірка системних файлів», яка в англійській версії «вінди» називається System File Checker.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.