Ілон Маск показав корабель для міжпланетних перельотів і колонізації Марса

Засновник компанії SpaceX, Ілон Маск, представив прототип багаторазового космічного корабля, призначеного для багаторазових запусків на Марс і Місяць з екіпажем на борту. Презентація на пусковому комплексі в районі Бока-Чика, штат Техас, транслювалася в офіційному Twitter-акаунті SpaceX.

Космічний апарат отримав назву Starship. Маск розповів, що його перший випробувальний політ висотою 12 миль, імовірно, відбудеться через місяць або два. Корабель здатний перевозити до 100 чоловік і стане основою для колонізації космічних об’єктів в межах Сонячної системи.

Довжина Starship – 50 метрів. За словами підприємця, його посадка є контрольоване падіння – корабель «починає падати і падає, як скайдайвер, просто контролює себе, а потім повертається і сідає».

Надважка ракета-носій отримала сім двигунів Raptor, що працюють на метані і кисні. Starship є другим ступенем створюваної SpaceX багаторазової космічної транспортної системи BFR, яка розрахована на виведення на навколоземну орбіту до 150 тонн корисного навантаження і повернення на Землю до 50 тонн, а також комфортне транспортування до 100 чоловік до Місяця і Марса.

Крім цього, Маск підкреслив, що в майбутньому космічні перельоти повинні наблизитися до авіаперельотів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.