Президент Microsoft розкритикував санкції США проти Huawei

Президент Microsoft Бред Сміт розкритикував владу США за введення санкцій проти Huawei. За його словами, президент Дональд Трамп і його помічники так і не пояснили, чому вважають Huawei загрозою для безпеки країни і приймають проти неї подібні обмежувальні заходи.

На думку Сміта, влада США не повинні забороняти Huawei купувати ПО американських компаній. Microsoft зверталася до американських регулюючих органів за роз’ясненнями з приводу їх позиції щодо Huawei, каже він, але кожен раз відповідь була такою: «Якби ви знали те, що знаємо ми, ви б з нами погодилися». Говорячи про позицію Microsoft, Сміт підкреслив: «Дуже добре, розкажіть нам, що ви знаєте, щоб ми могли вирішити самостійно».

«Заявити технологічній компанії, що вона може продавати свою продукцію, але не купувати операційні системи або чіпи, – це те ж саме, що сказати володіючій готелями компанії, що вона може відкривати двері, але не ставити ліжка в номерах або не подавати їжу в ресторані . У будь-якому випадку ви створюєте загрозу для її виживання », – говорить Сміт.

15 травня 2019 року Трамп ввів режим надзвичайного стану для захисту інформаційно-комунікаційної інфраструктури США від зовнішніх загроз. А вже 17 травня Мінторг США вніс Huawei в чорний список через загрозу національній безпеці. Тепер компанія не може закуповувати обладнання і ПЗ американських виробників.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.