Huawei представила перший у світі 5G-інтегрований мобільний чіпсет

Китайська компанія Huawei представила на виставці IFA 2019 Берліні нові процесори – перший у світі 5G-інтегрований мобільний чіпсет Kirin 990 і процесор для Інтернету речей Kirin A1.

Першим Kirin 990 отримають флагман Mate 30 Pro і складаний смартфон Mate X. Huawei використала в розробці 7-нм виробничу технологію, чіпсет оснащений модернізованим графічним процесором і NPU для ще більшої продуктивності, ніж попередник.

Виробник стверджує, що новий набір мікросхем управляє одноядерною продуктивністю на 10 відсотків вище, ніж Snapdragon 855. Він робить це при одночасному зменшенні розміру друкованої плати на 36% і працює з понад 10 мільярдами транзисторами.

Модем Kirin 990 управляє максимальною швидкістю завантаження 2,3 Гбіт / с. Існує поліпшений алгоритм штучного інтелекту, який забезпечує контроль заряду батареї. Huawei стверджує, що ефективність енергоспоживання при підключенні до 5G така ж, як у процесора Kirin 980, що використовує з’єднання 4G.

Компанія також підтвердила, що буде випущена окрема модель Kirin 990 з підтримкою 4G. Цілком імовірно, що вона буде використовуватися в багатьох бюджетних моделях смартфонів китайського бренду. Ця версія зберігає всю обчислювальну потужність, але не має модему Balong 5000 для 5G-підключення.

У доповненні на виставці було продемонстровано чіпсет для Інтернету речей, що носиться електроніки, аудіотехніки і розумних окулярів – Kirin A1. Процесор відрізняється від інших збільшеною швидкістю сполуки Bluetooth в три рази. Він буде інтегрований в оновлену версію бездротових навушників FreeBuds 3.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.