Telegram 5.11 beta: відкладені повідомлення та багато іншого

Telegram випустив бета-версію мобільного клієнта для iOS з індексом 5.11. Користувачі звернули увагу на ряд нових функцій, які зазвичай з’являються в наступному релізі.

Одна з найочікуваніших адміністраторами спільнот і каналів функцій – відкладені повідомлення. Згадки функціональності в Telegram вперше помічені в 2018 році.

Для відправки такого повідомлення потрібно затримати пальцем кнопку відправки і вибрати Schedule Message, потім вибрати бажаний час та підтвердити дію. Відкласти повідомлення можна як в каналах, так і в групах з особистими чатами. Надсилання відкладеного повідомлення в «Вибране» перетворить запис в своєрідне нагадування.

В налаштуваннях оформлення з’явилася можливість вибору кольору акценту з повною палітри, а не кількох встановлених варіантів. Обраний колір забарвлює «хмарки» повідомлень, ряд іконок і елементів управління. В альфа-версії Telegram також виявлена ​​функція установки фону для «хмарок» в форматі градієнта або завантаженого зображення.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Telegram впровадив можливість приховування номера мобільного телефону навіть від тих користувачів, у кого він вже записаний в контактах. Так виключається механізм деанонімізації людей шляхом завантаження великої кількості номерів в телефонну книгу і подальшого відсіювання.

Ще одна новинка – нове контекстне меню, яке викликається по довгому (або сильному при наявності 3D Touch) натискання на повідомлення. Тепер воно відповідає гайдлайни iOS і дозволяє копіювати потрібну частину тексту.

Для установки бета-версії месенджера на iOS необхідно скористатися сервісом Testflight .

Реліз поновлення Telegram 5.11 для iOS і Android повинен відбутися в наступні кілька днів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.