Nokia обновила 96% своїх смартфонів до Android Pie

Дослідницька компанія Couterpoint Research проаналізувала, наскільки активно виробники смартфонів оновлюють операційну систему своїх пристроїв. У дослідженні брали участь смартфони, продані з третього кварталу 2018 року по кінець першого півріччя 2019 року.

З’ясовано, що найактивніше оновлює свої смартфони Nokia: для 96% пристроям під цим брендом доступна найактуальніша версія Android 9 Pie. Решта 4% працюють на Android 8.1 Oreo.

Слідом – Samsung з результатом в 89%, проте, в асортименті актуальних смартфонів компанії є і гаджети, які працюють аж до Android 5.1 Lollipop. На третьому місці Xiaomi, для 84% її смартфонів, реалізованих в останній рік, доступний Android Pie.

Рейтинг інших семи найпопулярніших виробників виглядає так:

  • Huawei – 82% з Android Pie
  • Lenovo – 43% з Android Pie
  • Oppo – 35% з Android Pie
  • Vivo – 18% з Android Pie
  • LG – 16% з Android Pie
  • Techno – 5% з Android Pie

У Couterpoint Research також оцінили співвідношення вартості смартфонів до ймовірності оновлення його програмного забезпечення.

Nokia виділяється як бренд, який швидше за всіх швидко відновить весь свій портфель. Xiaomi і Lenovo також займають високі місця в цьому показнику. Такі бренди, як Alcatel і Tecno відстають. У цих брендів широкий асортимент, в основному в сегменті менше 200 доларів, а життєвий цикл таких моделей, як правило, короткий.

Дослідники вважають, що компанії схильні оновлювати спочатку флагманські пристрої, а до середньобюджетних і бюджетних смартфонів апдейти часто не доходять.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.