Huawei Mate 30 може вийти без сервісів Google через санкції США

Прийдешні смартфони Huawei серії Mate 30 можуть вийти на ринок без встановлених додатків Google через торгові заборони уряду США. Про це йдеться у звіті Reuters.

Представник Google розповів виданню, що «Mate 30 не може продаватися з ліцензійною версією Android і пов’язаними додатками Google через заборону США на торговельні відносини з Huawei». Керівники китайської компанії повідомили, що продовжать використання Android і екосистеми, в іншому випадку доведеться вдатися до власної операційної системи.

У середині травня президент США Дональд Трамп заборонив отримувати від американських виробників технології та апаратне забезпечення без спеціального дозволу. Міністерство торгівлі США отримало понад 130 заявок від компаній на отримання ліцензій, але жодне з них не було задоволено. Невідомо, чи подавала Google заявку на дозвіл.

Huawei презентувала власну операційну систему Harmony OS, яка зможе працювати на широкому спектрі пристроїв. Поки оголошується, що її будуть використовувати в телевізорах та інших розумних гаджетах: на смартфонах Huawei як і раніше встановлюють Android.

Huawei Mate 30 можуть представити 18 вересня (за іншими даними, 19 вересня) в Мюнхені. Флагманську модель Mate 30 Pro оснастять чіпсетом Kirin 990, основною камерою з чотирма сенсорами і швидкою зарядкою.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.