Hyundai розробить систему розпізнавання об’єктів для безпілотного транспорту

Південнокорейський концерн Hyundai спільно з російською IT-компанією Cognitive Technologies домовилися про розробку софта для розпізнавання об’єктів дорожньої сцени, який можна буде використовувати в безпілотному транспорті. Про це пише «Коммерсант» з посиланням на представників сторін.

Програмне забезпечення буде відповідати ADAS (просунута система допомоги водієві) четвертого рівня. Він передбачає, що основну частину дороги транспорт зможе проїхати без участі водія, а всі об’єкти, що наближаються, розпізнаються і сигнал надходить на дисплей машини.

За словами представника Hyundai Mobis ( дочірня компанії Hyundai Motor Group) Чун Гі Хван, ПО буде встановлено на моделі, які з’являться на ринку починаючи з 2022 року. Середню ринкову вартість ліцензії системи комп’ютерного зору на один автомобіль можна оцінити в 20-40 доларів.

Президент Cognitive Technologies Ольга Ускова розповіла vc.ru, що напрацювання, виконані в суворих російських реаліях, стали в нагоді розробникам.

Система працює під час дощу, снігу, туману, засліплення сонцем, темряви і інших умов. Нам дуже знадобилися напрацювання, виконані в суворих російських реаліях, де ми відточували наші алгоритми.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.