На Apple і Samsung завели судову справу

На виробників техніки Apple і Samsung американські компанії подали колективний позов до судового відділення Північного округу Каліфорнії.

Галас піднялася після тесту, зробленого газетою Chicago Tribune. Фахівці в акредитованій лабораторії протестували рівень радіочастотного випромінювання смартфонів даних корпорацій згідно з усіма рекомендаціями Федеральної комісії зі зв’язку США. Апарати розміщувалися в декількох міліметрах від модульованого тіла, так як люди найбільше носять гаджети в кишенях близько до тіла.

Серед піддослідних виявилися iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 PlusiPhone X, Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S9, Samsung Galaxy J3, Moto E5 PlayMoto G6 Play і Moto E5. Якщо пристрої Motorola виконують вимоги, то для Samsung і Apple результати виявилися невтішними.

Рекордсменом по випромінюванню став популярний iPhone 7, що перевищив всі допустимі межі. Більш того, рівень його випромінювання вдвічі перевищував заявлені Apple показники. При цьому, Федеральна комісія зв’язку раніше запевняла, що якщо мобільний телефон був ними схвалений до продажу, він «ніколи не перевищить» максимально допустимий рівень випромінювання.

Apple вже встигла оскаржити результати, заявивши, що тест не був достатньо налаштований для перевірки їх пристроїв.

Після ретельного аналізу і подальшої перевірки всіх моделей iPhone ми підтвердили, що дотримуємося всіх норм і обмежуємо вплив випромінювання.

Ось, що сказали представники Samsung:

Пристрої Samsung, що продаються в США, відповідають всім вимогам федеральної комісії. Наші пристрої тестуються з тими ж протоколами випробувань, які використовуються у всій галузі.

Багато експертів і вчені стурбовані масовою поширеністю гаджетів серед населення, особливо у дітей і підлітків. Випромінювання смартфонів негативно впливає на органи, особливо очі і пахову область. Ще не доведено, чи може випромінювання такого роду викликати рак.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.