Qualcomm розповіла про майбутнє 5G в усьому світі

Американська Qualcomm розповіла про процес впровадження 5G по всьому світу. Генеральний директор Стівен Молленкопф вважає, що до першого кварталу 2020 року відбувся переломний момент в глобальній комерціалізації технологій мереж п’ятого покоління.

За підрахунками компанії, протягом року більше 20 мобільних операторів запустять власні мережі п’ятого покоління. Для порівняння, за той же період з початку розгортання 4G свої мережі ввело в експлуатацію всього чотири мобільні оператори. 

На початку червня влада Китаю затвердили запуск комерційних мереж 5G в країні. До кінця року три китайських мобільних оператора розгорнуто близько 100 тисяч базових станцій 5G, оцінюють Qualcomm.

У США мережі п’ятого покоління, включаючи діапазон до 6 ГГц і міліметровий діапазон (mmWave), активно розгортаються по всій країні. Представники Verizon відзначили, що три чверті смартфонів, які вони випустять в 2020 році, будуть підтримувати роботу в мережах п’ятого покоління. 

Ще одним чинником, що сприяє комерціалізації 5G, стане технологія динамічного розподілу спектра, яка дозволяє операторам мобільного зв’язку при необхідності використовувати частотний ресурс мереж 4G для роботи 5G. Швидкість розгортання мереж п’ятого покоління може виявитися в кілька разів вище, ніж було при переході, наприклад, з 3G на 4G.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.