Перший смартфон Huawei на ОС Hongmeng надійде в продаж до кінця року

Huawei тестує смартфон з власною операційною системою Hongmeng, повідомляє китайське видання Global Times. Очікується, що телефон надійде в продаж до кінця 2019 року, а його вартість буде близько $ 288. 

Китайська компанія орієнтується на ринки низького і середнього цінового сегмента, щоб залучити розробників програмного забезпечення і нових користувачів для приєднання до екосистеми.  

Саму операційну систему Huawei планує представити на своїй конференції розробників 9 серпня в Дунгуань, а першими пристроями з цієї ОС стане серія Smart TV Honor, яка буде показана 10 серпня.

Global Times, посилаючись на неназвані джерела, стверджує, що Hongmeng буде сумісний з додатками для Android. В системі передбачається криптографія для захисту призначених для користувача даних, імовірно, вона буде працювати на основі мікроядер для можливої ​​інтеграції ШІ. Компанія планує розвивати ОС в напрямку Інтернету речей та дистанційного обслуговування. 

Huawei почав розробляти власну систему, коли довелося Google відмовитися від співпраці через санкції США щодо китайської компанії. Google попереджав американський уряд, що недоступність Android для Huawei призведе до розробки власної ОС. Санкції проти Huawei були введені в травні 2019 року, пізніше їх ослабили. Але Huawei все ж побоюється, що поставки ОС Android для їх смартфонів не відновляться.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.