Facebook заплатить рекордний штраф за порушення конфіденційності

Facebook заплатить рекордний штраф у розмірі 5 млрд доларів і змінить свої процеси, пов’язані із захистом конфіденційності інформації, оголосила Федеральна торгова комісія США.

Керівництво соціальної мережі також зобов’язали проводити розширену перевірку захищеності даних в кожному новому продукті, і результати повинні надходити на оцінку гендиректору і незалежного експерта кожен квартал.

Facebook також погодилася заплатити додаткові 100 млн доларів, щоб зняти з компанії звинувачення у введенні в оману власних інвесторів щодо серйозності зловживання даними користувачів.

Винесення покарань є фіналом розслідування численних порушень конфіденційності з боку Facebook, в тому числі витік даних 87 млн користувачів нині неіснуючої компанії Cambridge Analytica.

Незважаючи на обіцянки своїм мільярдам користувачам у всьому світі контролювати передачу особистої інформації, Facebook підриває вибір споживачів, – голова ФТК США

Штраф в 5 млрд доларів перевищує максимальне винесене Федеральної торгової комісії покарання в 30 разів. До цього моменту найбільший штраф в 168 млн доларів був винесений компанії Dish в 2017 році.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.