Нова функція Windows 10 дозволяє запускати будь-які додатки Android

Іноді співробітники американської корпорації Microsoft дійсно впроваджують вкрай цінні і корисні можливості в операційну систему Windows 10, нехай подібне і відбувається вкрай рідко. Сьогодні, 4 липня 2019 року, відбувся реліз оновленого додатка Your Phone для десятої «вінди», яке для жителів України носить найменування «Ваш телефон». З його допомогою тепер користувачі можуть фактично запускати будь-які додатки від «зеленого робота» на комп’ютерах, планшетах та інших пристроях, що працюють на базі десятої «вінди». Нова можливість гарантовано припаде до смаку всім, хто постійно хоче бути в курсі всіх подій.

Оновлення версія додатка Your Phone, яка доступна тільки на Windows 10, отримала підтримку сповіщень від Android. Такі, з’являючись на телефоні, будуть миттєво відображатися на комп’ютері, а це вкрай корисно в ряді випадків. При цьому користувач може самостійно вибрати, які програми будуть показувати йому оповіщення на комп’ютері або планшеті, а які – ні. Це дуже зручно, тому що можна вибрати і включити тільки обрані, щоб швидко відповідати, наприклад, на SMS або просто не пропускати відомості з якогось додатку, яке може надсилати Push-повідомлення.

В даний час нова можливість доступна тільки користувачам програми раннього доступу Windows Insider, проте вже незабаром доступ до неї отримають і всі інші користувачі, які використовують просто десяту «вінду». За словами Microsoft, нововведення стане доступним всім власникам комп’ютерів, ноутбуків і інших пристроїв під управлінням Windows 10 вже в найближчий тиждень, а значить чекати цієї події дуже довго не доведеться. Подібна нова можливість, по суті, дозволяє легко і просто запускати будь-які додатки для Android на телефоні, нехай поки що мова і йде лише про повідомлення.

Якщо оповіщення буде прочитано або закрито в рамках операційної системи Windows 10, воно миттєво отримає точно такий же статус і на мобільному пристрої, що дуже зручно, тому що за рахунок цього не потрібно щоразу двічі його читати і закривати. У найближчому майбутньому Microsoft надасть власникам комп’ютерів і планшетів можливість відповідати на оповіщення, що надійшли на мобільні пристрої. Крім того, вже в 2020 році компанія планує зробити так, щоб користувачі могли запускати будь-які програми від Android в рамках десятої «вінди», маючи можливість їх повноцінно використовувати, в тому числі зберігати дані.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.