Смартфони Xiaomi, Samsung і Apple різко дуже сильно подорожчають

Електроніка з кожним днем ​​стає все більш просунутою в усіх відношеннях, але разом з тим поступово збільшується і її вартість. Якщо ще десять років тому смартфони коштували $ 400, якщо говорити про топових моделях, то тепер, зараз, вартість флагманів вже перевалює за $ 2000.. У майбутньому ситуація буде тільки погіршуватися. Уже зараз існує цілих п’ять причин того, чому незабаром смартфони Xiaomi, Samsung, Apple, Huawei, LG, Sony і ряду інших виробників різко подорожчають, ставши в рази дорожче, ніж раніше. Станеться це через низку факторів, які позначаються на вартості продукції будь-яких компаній.

З кожним роком робоча сила і ресурси стають дорожчими, що негативно позначається на собівартості будь-яких пристроїв, особливо якщо вони проводяться за межами Китая. Крім того, за останні п’ять років в світі з’явилося вкрай багато різних нових зборів, а податки і мита збільшилися, що також негативно позначається на вартості будь-яких товарів, включаючи смартфони і планшети. Очікується, що в найближчі роки таких стане ще більше, в результаті чого виробникам доведеться зробити свою продукцію відчутно менш доступною для покупки, ніж зараз або коли-небудь раніше.

Також не варто забувати про те, що всі технологічні процеси ускладнюються, а значить потрібно більше інженерів і механіків, які будуть стежити за правильністю всіх виконуваних дій при виробництві. Чим складніше з технічної точки зору телефон, тим складніше його випустити. Якщо за якістю продукції ніхто не буде стежити, більшість мобільних пристроїв цілком можуть виявитися бракованими, а такого, що цілком очевидно, навряд чи б хтось хотів. Також потрібно розуміти і враховувати, що щорічно вартість розробки будь-яких нових технологій збільшується, а придумувати такі стає все складніше.

Це також накладає великий негативний відбиток на вартості продукції, а вже через кілька років почне відчуватися гостра нестача нових технологій, тому що придумувати такі стане набагато складніше. П’ята причина, по якій смартфони Xiaomi, Samsung, Apple, Huawei, Sony, LG, Oppo і інших компаній стануть дорожче, полягає в витратах на рекламу. Через інфляцію та підвищення рівня життя маркетинг стає дорожче, і це цілком нормально. Через це у виробників зростають витрати на просування своїх телефонів, а такі вони змушені закладати у вартість будь-яких смартфонів. Через усі ці причини вже незабаром, як вважають експерти, мобільні пристрої стануть набагато дорожче, ніж будь-коли раніше.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.