Дональд Трамп зняв частину санкцій з Huawei

Президент США Дональд Трамп під час саміту «Великої двадцятки» G20 оголосив про зняття частини санкцій з Huawei. Правда, все це повинно бути закріплено торгівельною угодою, але Трамп пообіцяв обговорити це питання з Міністерством торгівлі США.

«Американські компанії, що випускають продукцію, зможуть продавати її Huawei. Я дав їм свій дозвіл. Мені подобається, що наші компанії продають щось іншим. Наші компанії були дуже засмучені, але ми знімаємо заборону. Якщо це не шкодить національній безпеці, ми дозволяємо їм співпрацювати » , – сказав Дональд Трамп.

Таким чином, американські компанії знову зможуть продавати свої технології і продукти китайської Huawei. Обговорення повного зняття всіх обмежень буде обговорюватися пізніше. Також, Трамп пообіцяв не вводити нові торгові мита на китайські товари.

Нагадаємо, що через санкції США зараз Huawei не може закуповувати американські комплектуючі та технології, а також використовувати Android з сервісами Google у нових пристроях. Huawei планувала до 2021 року випередити Samsung і стати найбільшим у світі постачальником смартфонів, але ці плани було вирішено відкласти. Також, компанія має намір випустити власну операційну систему.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.