Абсолютно нова збірка Windows 10 працює в два рази швидше

З того самого моменту, як американська корпорація Microsoft випустила операційну систему Windows 10, пройшло вже більше ніж чотири роки. За цей термін розробники випустили для неї цілих шість великих оновлень, а сьомий вийде через кілька місяців. Втім, у десятій «вінди» маса проблем, від яких позбутися вона не може вже дуже і дуже давно. Одна з таких полягає в надмірному споживанні системних ресурсів, через що комп’ютер, планшет, ноутбук або моноблок з навіть потужним технічним оснащенням починає дуже сильно гальмувати, і це, звичайно, є великою проблемою.

Виною всьому безліч налаштувань і фонових процесів в Windows 10, в яких вкрай складно розібратися. Та й взагалі, десята «вінда» постійно веде себе непередбачувано, самостійно оновлюючись і роблячи безліч інших далеко не найприємніших речей. На щастя, вже незабаром всі ці муки припиняться, тому що Microsoft розробила абсолютно нову збірку цієї операційної системи, а її точна назва поки що невідомо. Згадка такий було виявлено в офіційних технічних документах компанії, які проливають світло на те, над чим зараз працюють її співробітники по частині ПО.

Платформа під кодовою назвою Windows 10 Lite здатна запускати будь-які програми та ігри, в тому числі на базі Win32. За рахунок цього всі її користувачі не будуть відчувати будь-яких незручностей, а це абсолютно точно порадує всіх користувачів. В іншому, крім усього іншого, в цій ОС користувачів чекає абсолютно нове меню «Пуск», яке в усіх відношеннях краще старого, в тому числі простіше в освоєнні і використанні. Не можна не помітити, що в десятій «винде» нової версії велику ставку також зробили на скорочення числа не тільки фонових процесів, але ще і доступних налаштувань.

За рахунок цього нова операційна система працює до двох разів швидше старої, і відчути цю різницю зможуть всі власники смартфонів, планшетів, ноутбуків і багатьох інших електронних пристроїв. Очікується, що Microsoft анонсує Windows 10 Lite вже в кінці нинішнього року, а встановити її зможуть усі користувачі відразу, ставши учасниками програма раннього доступу Windows Insider. Що стосується релізу фінальної стабільної версії десятої «вінди» в такому полегшеному форматі, то вона повинна стати доступна в першій половині 2020 року. Простіше кажучи, чекати цієї події дуже довго точно не доведеться.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.