Білл Гейтс зізнався в ураженні Microsoft в боротьбі з Android

Співзасновник Microsoft Білл Гейтс розповів на конференції венчурного фонду Village Global про головну помилку компанії. Вона полягає в тому, що американська корпорація дозволила Google запустити операційну систему Android. 

За словами підприємця, саме Microsoft, а не Google, повинна була розробити альтернативу iOS для смартфонів. Компанія розвивала свою мобільну платформу з 2000 року, але так і не змогла зайняти лідируючу позицію на ринку, заявляє Гейтс. Ціна цієї помилки склала 400 мільярдів доларів, які дісталися «компанії G, а не компанії М».

Найбільша помилка – моє невміле керівництво, через яке Microsoft не змогла стати тим, чим зараз є Android. Android – це стандартна мобільна платформа, яка працює не на пристроях Apple. Такий крок дозволив би Microsoft виграти.

Microsoft створила «мертвонароджену» операційну систему Windows Phone, від розробки якої довелося відмовитися. Але, незважаючи на цю похибку, продовжив Білл Гейтс, у Microsoft і Office все ще сильні позиції на ринку, і якби не досконала помилка, сьогодні компанія була б провідною у світі. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.