У Китаї почалося масове виробництво першого вітчизняного процесора з частотою 3,0 ГГц

Компанія Zhaoxin Semiconductor, підтримувана урядом Китаю, анонсувала масове виробництво 8-ядерного чіпсета Zhaoxin KX-6000 на базі 16-нм техпроцесу. За словами виробника, його процесор здатний конкурувати з Intel Core i5 7-го покоління.

Zhaoxin KX-6000 працює на частоті 3,0 ГГц з кешем 8 МБ другого рівня і підтримує оперативну пам’ять DDR4-3200 МГц. Є також підтримка PCI-Express, SATA, USB-підключення, відеовиходів і, пропонуючи архітектуру x86, з ним можна запускати операційну систему Windows 10.

Разом з Zhaoxin KX-6000 компанія виробляє мобільні процесори для бюджетних ноутбуків, наприклад, Lenovo. На даний момент немає відповідної інформації про ціну чіпсета, але, оскільки процесор призначений для продажу в основному в Китаї, очікується, що ціни будуть значно нижчими, ніж пропозиції від Intel.

Сян Ліга, генеральний директор Пекінського альянсу зі споживання інформації, заявив у четвер Global Times, що прорив, зроблений Zhaoxin, є значним в комерціалізації і застосуванні високопродуктивних чіпсетів в Китаї. За його словами, головна проблема для чіпсетів, вироблених в Китаї, полягає в тому, що вони мають відносно низьку ринкову частку і, отже, недостатнє застосування на ринку. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.