Facebook і партнери анонсували запуск криптовалюти Libra

Facebook і 27 організацій, включаючи Mastercard, Visa, Ebay і PayPal, відкрили некомерційну організацію Libra Association, яка займеться розробкою глобальної валюти, заснованої на блокчейні.

У своїх записах на Facebook Марк Цукерберг розповів, що запуск криптовалюти Libra намічений на 2020 рік. Разом з новим інструментом платежів буде запущений сервіс Calibra – це продукт Facebook для зберігання і швидких переказів валюти через власний додаток, Facebook Messenger або WhatsApp. Профілі верифікуються документами, що засвідчують особу.

На відміну від більшості криптовалют, активи Libra будуть підтверджені реальними цінними паперами, в тому числі банківськими депозитами і держоблігаціями. Засоби від вкладення паперів в активи з низьким рівнем ризику будуть витрачатися на операційну діяльність Libra Association і дивіденди інвесторам.

Популярні сервіси та фінансові організації розроблять власні продукти для застосування Libra. Цукерберг пообіцяв встановити мінімальні тарифи для використання компаніями та повну захищеність і децентралізованість валюти. Користувачам не потрібно буде платити комісії зовсім.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.