Huawei підтвердила зниження прогнозу по виручці на 30 млрд доларів

Китайська компанія Huawei заявила, що почне працювати на 30 млрд доларів менше в наступні два роки. Про це розповів генеральний директор Рен Женфей під час виступу в штаб-квартирі, повідомляє інформаційне агенство Associated Press.

За словами Женфея, зміни в прогнозах по виручці пов’язане з діями уряду США, який пішов на «крайні міри». Компанія очікує виручку в розмірі 100 млрд доларів протягом наступних двох років.

Нагадаємо, що в 2018 році Huawei виручила 105 млрд доларів, а в цьому році виробник спочатку прогнозував 125 млрд доларів. Тепер же, певно, за 2019 рік компанія отримає на п’ять мільярдів доларів менше, ніж в 2018 році.

Гендиректор також пояснив, що в продуктах компанії немає бекдор, до яких хто-небудь міг би отримати доступ. Якщо яка-небудь країна потребуватиме укласти угоду про відсутність бекдор, то, додає Женфей, Huawei готова піти на угоду.

Говорячи про дії уряду США, глава підкреслив, що з конфлікту «переможцем ніхто не вийде».

Я думаю, обидві сторони постраждають. Ніхто не переможе.

За даними Bloomberg, зараз Huawei готується захопити половину рідного для себе ринку до кінця 2019 року. Для цього компанія збільшить обсяги продажів в Китаї в півтора рази в порівнянні з першим кварталом і запустить масштабну рекламну кампанію.

Крім цього, в повідомленні видання зазначається, що Huawei передбачає падіння обсягів продажів від 40 до 60 мільйонів смартфонів. Компанія вже почала розробляти все більше власних мікросхем і програмних забезпечень для мобільних пристроїв, щоб зменшити залежність від іноземних технологій.

Женфей на питання, яких збитків було завдано фінансовому становищу Huawei, відповів під час панельної дискусії в Шеньчжені, порівнявши ситуацію з «пошкодженим літаком». Глава вважає, що за цей час компанія створювала літальний апарат, у якого «вийшло захистити двигун і паливні баки, але не інші частини».

У свою чергу США стверджують, що Huawei представляє собою загрозу глобальної кібербезпеки, оскільки, вона повинна підкорятися правлячій комуністичній партії Китаю. І, якщо Рен заперечує, що Huawei поділиться одними даними з китайським урядом, то Вашингтон намагається переконати своїх союзників у Європі виключити Huawei з майбутнього розгортання 5G.

Уряд США відстрочив частину санкцій  на два роки, щоб ввести заборону на федеральні контракти, які знаходяться в торгових відносинах з китайською компанією. У зв’язку зі сформованою ситуацією, Huawei відклала запуск складного смартфона Mate X до вересня і нову модель лінійки ноутбуків MateBook.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.