Уряд США відстрочило частину санкцій щодо Huawei

Адміністративно-бюджетне управління Білого дому заявило Конгресу США про визначення дворічного терміну для введення заборони федеральних контрактів з компанії, які знаходяться в торговельних відносинах з китайською Huawei. Про це повідомило Reuters.

За останні дні Конгрес ясно дав зрозуміти важливість введення закону в силу в протягом двох років, і ми це ми зробимо, – Расселл Воут, заступник директора Адміністративно-бюджетного управління

Заборона є частиною Закону про державну оборону. Мова йде про те, щоб компанії, які отримують федеральні кредити або гранти, отримали час на вихід з відносин із Huawei. Усе ж агенції уряду повинні будуть припинити використовувати обладнання Huawei в кінці цього року.

Huawei Technologies звинувачується урядом США у шпигунстві та крадіжці інтелектуальної власності. Технологічний гігант неодноразово заперечував, що він контролюється китайською владою або військовими.

Обмеження щодо надання технологій і компонентів американськими фірмами, які встановлені у травні, зберігаються. До 19 серпня діє тимчасова відстрочка.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.