Як працює додаток Find My в iOS 13 і macOS Catalina

Apple в рамках презентації WWDC 2019 розповіла про нові можливості  iOS 13 і macOS Catalina. В обох версіях операційних систем додатки «Знайти друзів» і «Знайти iPhone» об’єдналися в єдиний сервіс Find My, який дозволяє знайти загублені й украдені пристрої. 

Find My вміє знаходити пристрої Apple, навіть якщо вони не підключені до інтернету, а стільниковий зв’язок відсутній. Для цього гаджети час від часу пересилають спеціальний сигнал по Bluetooth. Його можуть виявляти і розпізнавати інші пристрої Apple, що опинилися в зоні доступу. 

Авторитетне видання WIRED перевірило, як працює функція, і розповіло, в яких випадках вона буде необхідна. Технологія використовує систему шифрування, яка не дозволяє зловживати нею з метою відстеження, додає джерело.

Як розповіли представники Apple, кожен пристрій генерує постійно зміннний відкритий ключ – його і використовують прилеглі пристрої Apple для шифрування і завантаження даних геолокації. Дешифрувати ці місця розташування здатні лише пристрої, якими володіє користувач. 

WIRED описав ситуацію, в яких випадках Find My може виявитися корисним. У ситуації, якщо хтось забрав MacBook, а потім закрив його і відключив від інтернету, то ноутбук все одно буде передавати відкритий ключ найближчого пристрою – наприклад, iPhone незнайомця – без ідентифікуючої інформації.

Таким чином, навіть якщо користувач з iPhone підхопить по Bluetooth ключ MacBook, він все одно не зможе його прочитати. Зробити це зможе тільки власник ноутбука, а сигнал він зможе знайти за допомогою інших своїх пристроїв.

Apple стверджує, що Find My працює у фоновому режимі та використовує мінімальну кількість даних – це дозволяє не впливати на термін служби батареї пристрою. Компанія також попереджає, що це все ще бета-тест Find My, і що система підлягає змінам, перш ніж вона буде випущена в macOS Catalina та iOS 13 в кінці цього року. 

Крім способу пошуку через відкриті ключі, виробник випустить спеціальні  Bluetooth-трекери Apple Tag, які можна буде прикріпити до будь-якого продукту. Користувачі зможуть отримувати повідомлення при втраті з’єднання з трекером, наприклад, коли він віддалився занадто далеко.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.