Зустрічайте iPadOS: поліпшена багатозадачність і файловий менеджер, повноцінний браузер

Ранні витоки підтвердилися і Apple в рамках WWDC 2019 представила нову операційну систему, розроблену спеціально для планшетів iPad. Система схожа на суміш iOS і macOS.

багатозадачність

Свайпом зліва тепер викликається бічне меню з віджетами, при цьому іконки притискаються до правої частини екрана.

Одночасно можна запустити до трьох різних вікон одного і того ж або різних додатків. Наприклад, різні «Нотатки» або різні текстові документи Word. Також можна запустити одночасно список листів, відкрити один з листів і в третьому вікні писати новий лист. При цьому доступна функція перенесення тексту або картинок з одного в інше вікно.

При відкритті меню багатозадачності, будуть відображатися всі відкриті додатки в режимі вікон, в тому числі, якщо вони працюють одночасно разом. 

Розширений файловий менеджер

У вбудованому файловому менеджері з’явився попередній перегляд файлів, доступ до серверів, USB-флешки і SD-карт. У ньому ж можна архівувати і розпакувати файли. 

В рамках презентації функції сказали про можливість обробки фото в Lightroom, але поки повноцінний додаток не доступний для iPadOS.

повноцінний браузер

Safari для iPadOS все ближче стає схожий на браузер для macOS. Тепер в ньому є менеджер завантажень, налаштування вкладок, регулювання розміру тексту, функція завантаження фото, розширена панель інструментів у режимі розділеного перегляду.

Також Safari для iPad підтримує комбінації клавіш – актуально для тих, хто використовує клавіатуру.

Робота з текстом

iPad часто використовують творчі особистості, тому, Apple поліпшили швидкість відгуку стилуса Pencil з 20 до 9 мс.

Крім цього, в iPadOS додані нові жести роботи з текстом: один дотик і абзац скопіювали в буфер обміну, жест трьома пальцями вставить цей текст в потрібний час. Якщо помилилися, просто змахніть текст трьома пальцями.

Дата виходу iPadOS поки не оголошена. Швидше за все восени, разом з iOS 13.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.