Huawei Mate 30 на операційній системі HongMeng OS надходить у продаж

Не так давно уряд США ввело санкції проти однієї з найбільших компаній Китаю, в результаті чого остання втратила доступ до всіх американських технологій, патентів і компонентів. Все це може поставити хрест на даному виробнику електроніки, однак його керівництво впевнене в тому, що це лише піде на користь, тому що за рахунок цього бренд почне вкладати більше грошей в свою власну незалежність. Сьогодні, 4 червня 2019 року, стала відома дата презентації смартфона Huawei Mate 30 на базі операційної системи HongMeng OS, яка не має нічого спільного з Android від Google.

Потрібно відразу ж зазначити, що найменування HongMeng OS буде використовуватися виключно на території Китаю, тоді як на міжнародному ринку дана операційна система вийде під назвою Ark OS, а станеться це в першій половині 2020 року. Як повідомило видання GizmoChina, флагманський смартфон Huawei Mate 30 стане першим мобільним пристроєм бренду, які будуть працювати на новій фірмової ОС, створення якої ведеться з 2012 року. Вона здатна запускати додатки від Android після їх перекомпіляції з боку розробників, тому проблем з доступністю софта бути не повинно.

Як стверджує джерело, керівництво китайської корпорації вирішило анонсувати смартфони Huawei Mate 30 і Mate 30 Pro на базі платформи HongMeng OS вже 22 вересня 2019 року, тобто раніше, ніж планувалося спочатку. Потрібно це для того, щоб показати всьому світові нову операційну систему, а вона, в свою чергу, підвищить рівень довіри до бренду і тому, що він зможе повноцінно існувати на ринку без Android від Google. Більш точних подробиць про майбутню подію поки що немає, але в його рамках китайська корпорація планує присвятити більше половини часу анонсу нової платформи.

Після смартфонів Huawei Mate 30 і Mate 30, які будуть відрізнятися один від одного зовнішнім виглядом і технічним оснащенням, на ринок почнуть виходити і інші більш доступні моделі на базі платформи власної розробки. З чуток, через санкції з боку США, щоб зробити свою продукцію більш привабливою для всіх покупців, цінники на неї знизять, тим самим збільшивши попит, який буде вкрай необхідний за часів зростання популярності операційної системи HongMeng OS, заснованої на базі Linux.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.