iOS 13: темна тема, оптимізації та багато нових функцій

На конференції для розробників WWDC 2019 каліфорнійському Сан-Хосе компанія Apple представила нову редакцію мобільної операційної системи iOS.

Зі сцени WWDC глава Apple розповів, що попередня версія системи, iOS 12, вже встановлена ​​на 85% пристроїв. І посміявся над Android 9 Pie з показником 10%.

Компанія попрацювала над продуктивністю. Face ID працює на 30% швидше в порівнянні з iOS 12, а додатки стануть запускатися вдвічі швидше.

Одне з головних і очікуваних нововведень – темна тема в iOS 13. Вона поширюється на багато вбудовані додатки, включаючи «Повідомлення», «Календар», Apple News і інші.

Конфіденційність 
З точки зору приватності з’явилися нові функції. iOS 13 попередить, що додаток звертається до геолокації в тлі. Входити на сайти і сервіси можна буде безпечніше за допомогою авторизації через обліковий запис Apple. Причому користувач зможе сам вибрати, якою інформацією поділитися, або навіть згенерувати унікальний одноразовий Email-адреса. Функція HomeKit Secure Video зашифрує відеопотік з розумної камери так, що його не можна буде переглянути навіть з боку Apple.

«Повідомлення» та Memoji
Додаток «Повідомлення» в iOS 13 дозволить ділитися зі співрозмовником своєї аватарки і ім’ям. У Animoji – ще більше налаштувань, аж до пірсингу, золотих зубів і сережок. А функція Memoji Stickers згенерує набір стікерів на основі одного. Їм можна буде ділитися також в «Пошті» і сторонніх сервісах.

Додатки
Стандартна клавіатура підтримує введення свайпамі: раніше для цього було потрібно встановлювати рішення від сторонніх виробників. Додаток Apple Music, як і на tvOS 13, тепер вміє показувати текст поточної пісні в реальному часі. Як і інші сервіси, Music підтримує темну тему.

Apple оновила картографічну базу сервісу «Карти»: автомобілі, скануючі околиці, проїхали по США понад 6 млн миль. Карти стали деталізовані і докладніше. Користувачі зможуть зберігати улюблені місця в «Колекції».

«Камера» отримала нові налаштування зображення, що застосовується і до відео. Яскравість, контрастність, температура і т.д. – одним жестом. «Фото» отримало кілька видів відображення контенту: по роках, місяцях, днях і все фото і відео поспіль. Такий же формат є в «Google Фото».

Ще
AirPods навчилися зачитувати повідомлення при появі нового. Власник може вимовити відповідь вголос – і він буде відправлений співрозмовнику. Поділитися музикою з одним можна одним дотиком смартфонів. Ще й з’явилася підтримка 100 000 радіостанцій по всьому світу.

Голос Siri поліпшений за допомогою Neural TTS – тут не обійшлося без алгоритмів штучного інтелекту.

Реліз iOS 13 відбудеться восени цього року.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.