Google повернула згадки про Huawei на сайті Android

Американська компанія Google повернула Huawei в список учасників програми Android Q, а саме смартфон  Mate 20 Pro. На це звернув увагу портал Android Police.

На початку цього місяця китайський виробник почав набирати учасників для тестування нового програмного забезпечення на Mate 20 Pro, однак, минулої п’ятниці, 24 травня, Google видалила всі згадки про бренд Huawei і його пристроях на веб-сторінках Android, Android Enterprise і бета-версії Android Q. 

Крім списку тестувальників Android Q, китайська Huawei також повернулася в список учасників SD Association і Wi-Fi Alliance, звідки вона була прибрана на минулому тижні. Повернення Huawei в число учасників може тривати до середини серпня – в ці дні закінчиться термін тимчасового дозволу на продовження діяльності компанії в США.

Huawei у свою чергу заявила, що санкції з боку США сильно не позначаться на роботі виробника. Більш того, головний редактор китайського видання Global Times Ху Сицзінь написав у Twitter, що Китай готовий прийняти заходи у відповідь на дії США. 

Наскільки я знаю, Китай прийме серйозні заходи проти США, що помістили Huawei та інші китайські компанії в «чорний список». Це означає, що Пекін не буде спокійно сидіти і незабаром підуть нові заходи у відповідь.

Нагадаємо, що від співпраці з китайською компанією відмовилися Google, Intel, а також партнери Qualcomm, ARM, Microsoft та інші виробники. Це сталося після внесення Huawei в «чорний список» Міністерством торгівлі США.

За повідомленнями TechRadar,  нова операційна система Huawei для китайських користувачів вийде в кінці 2019 року, а вихід на міжнародний ринок запланований на 2020 рік.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.