Microsoft натякає на нову операційну систему з «невидимими» оновленнями

Американська компанія Microsoft під час конференції Computex 2019 натякнула на нову «сучасну ОС» виробника. Видання The Verge вважає, що такою системою може стати полегшена версія Windows Lite, чутки про яку ходять ще з минулого року.

Нік Паркер, корпоративний віце-президент Microsoft з продажу споживчих товарів і пристроїв, розповів на заході бачення компанією «сучасної операційної системи». Представник не став розкривати, що за система розробляється, але пояснив, що Microsoft готується до нових типів пристроїв, яким може знадобитися новий інтерфейс.

На думку Паркера, «сучасна ОС» буде включати в себе «невидимі» оновлення, які будуть виконуватися у фоновому режимі та без переривань. Microsoft також хоче, щоб ця система працювала з можливістю підключення 5G, новітніми хмарними технологіями і включала в себе різні методи розблокування, такі як торкання і навіть погляд.

Джерело також звернло увагу на одну важливу деталь – як під час свого виступу, так і в замітці, опублікованій на сайті компанії, не згадується Windows. З чуток, Microsoft обговорювала плани з партнерами про створення нової ОС для пристроїв з двома екранами на конференції Build на початку цього місяця, однак, ніякого офіційного підтвердження від IT-гіганта так і не послідувало. 

Крім цього, віце-президент офіційно оголосив про тест нової версії Windows 10, випуск якої відбудеться тільки після 2020 року. Чи відноситься майбутній апдейт до «сучасної ОС», ще належить з’ясовувати. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.