Android 10.0 Q в два рази підвищив швидкість роботи бюджетних смартфонів

Не так давно компанія Google представила всьому світу операційну систему Android 10.0 Q, яку анонсували, а потім випустили її стабільну бета-версію, але вона отримала далеко не всі можливості, зустріти які вдасться в фінальному релізі. Сьогодні, 24 травня 2019 року, стало відомо про те, що ці програми підвищують швидкість роботи бюджетних смартфонів в цілих два рази, а досягти такого ефекту вдасться вкрай просто – потрібно просто зробити установку нової ОС, тоді як все інше відбудеться автоматично без будь-якого участі користувача.

Лічені години назад офіційний представник Google повідомив про те, що компанія знайшла спосіб значно збільшити швидкодію бюджетних смартфонів, які будуть оновлені до операційної системи Android 10.0 Q. Для цього компанія розробила двіжок під назвою ANGLE, який працює поверх середовища API Vulkan. Цей самий двіжок буде в режимі реального часу переводити сигнали OpenGL ES 2.0 і 3.0 в сигнали OpenGL, OpenGL ES, Direct3D 9 і Direct3D 11. За рахунок цього швидкість обробки візуальних ефектів дуже сильно зросте.

Режим ANGLE вже можна включити в останній бета-версії Android 10.0 Q, перейшовши в налаштування для розробників. Компанія Google попереджає, що така можливість ще активно тестується, тому зараз її робота може працювати нестабільно. Відчути найбільший приріст вдасться в різних відеоіграх з 3D-графікою, які почнуть працювати на смартфонах значно швидше, ніж раніше. Крім того,  візуальні ефекти в різних додатках і інтерфейсі почнуть оброблятися відчутно швидше, що також позитивно позначиться на призначеному для користувача досвід.

Фінальна стабільна версія нової ОС від Google буде випущена в середині серпня цього року, проте встановити новітнє програмне забезпечення на свої смартфони зможуть далеко не всі, так як багато несумлінних компанії завчасно припинять підтримку своїх продуктів, тому для таких Android 10.0 Q взагалі не вийде. Робити висновки про те, наскільки ефективно працює двіжок ANGLE, можна буде після релізу його фінальної стабільної версії, але вже в тестовому вигляді він дозволяє відчути дуже помітний приріст у швидкодії.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.