«План Б» від Huawei: нова ОС китайської компанії з’явиться в 2019 році

Huawei готова випустити нові операційні системи для своїх ноутбуків і смартфонів. Рішення буде прийнято після остаточного розриву відносин з Microsoft і Google, повідомив глава китайської компанії Річард Ю американському виданню CNBC.

У минулому Huawei заявляла, що у неї є власна операційна система. За словами джерела, ОС може бути готова до появи в четвертому кварталі цього року, а версія за межами Китаю буде доступна або в першому, або в другому кварталі 2020 року.

Щоб замінити сервіси Google, корпорація буде впроваджувати власний магазин додатків Huawei, відомий як App Gallery, в нову операційну систему. Керівник Huawei підкреслив, що власна операційна система Huawei буде розгорнута тільки в тому випадку, якщо компанії будуть назавжди заблоковані використання продуктів Google або Microsoft.

Ми не хочемо цього робити, але ми будемо змушені піти на такий крок через уряд США. Я думаю, що дії США виявляться не тільки поганими новинами для нас, але і для американських компаній, тому що ми співпрацюємо з американським бізнесом.

Нагадаємо, що Huawei була поміщена в «чорний список» США через відмову отримувати дозвіл уряду, перш ніж продавати що-небудь на території американської держави. Першою до розриву відносин приєдналася Google, а після й інші компанії. Вашингтон надав Huawei тимчасову відстрочку на 90 днів.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.