Нова прошивка MIUI 10 для смартфонів Xiaomi отримала важливе нововведення

Смартфони Xiaomi, на заздрість продукції від інших брендів, дуже часто отримують нові збірки прошивки MIUI, завдяки чому користувачам завжди доступні найновіші функції і можливості. Як правило, китайська корпорація забезпечує підтримку своїх фірмових гаджетів протягом 2 – 4 років з моменту їх виходу на ринок, нехай фірмові прошивки і не завжди засновані на найновіших збірках Android від Google. Сьогодні, 23 травня 2019 року, даний виробник електроніки представив нову прошивку MIUI 10, а отримала вона найважливіше нововведення.

Випущена нова операційна система з номером збірки 9.5.22 вдає із себе свіжу прошивку для смартфонів Xiaomi, власники яких вже можуть її встановити, причому це абсолютно точно варто зробити. Залежно від моделі телефону, апдейт важить близько 350 МБ, а зробити його установку можна «по повітрю». Для цього необхідно в налаштуваннях мобільного пристрою відвідати спеціальний розділ і, слідом за цим, погодитися на завантаження, причому попередньо слід зарядити батарею щонайменше на 50%.

Після установки нової прошивки MIUI 10 в смартфонах Xiaomi з’являється режим DC Dimming, який потрібно включити самостійно. В налаштуваннях операційної системи він позначений як функція Anti-Flicker. Після її активації мерехтіння в OLED-дисплеї пропадає при мінімальній невеликій яскравості. Людське око не помічає цього мерехтіння, але це швидше погано, тому що через його наявності очі втомлюються відчутно швидше, що негативно позначається на зорі, а ще це може стати причиною різних захворювань, якщо використовувати телефон в такому стані дуже часто.

Чому Xiaomi ще не додала підтримку режиму DC Dimming в прошивку MIUI 10 раніше – велике питання, але вся справа, швидше за все, в якихось угодах, адже така функція є запатентованою. Нова можливість вже доступна в смартфонах Mi 8 і Mi Mix 3, а ось в Mi 9 і Mi 9 SE вона вбудована прямо «з коробки». За словами розробників, нововведення від китайської корпорації змінює сам принцип роботи драйвера екрана, а не просто додає спеціальні фільтри. Простіше кажучи, китайський бренд вирішив проблему більш правильно і професійно, ніж деякі інші виробники.

Facebook Comments
Головний редактор:
Leave a Comment

This website uses cookies.