Sony почне екранізувати свої відеоігри на новій студії

Компанія Sony відкрила у Каліфорнії кіностудію під назвою PlayStation Productions. Вона займеться екранізацією популярних відеоігор, які раніше виходили для приставок PlayStation, повідомляє Hollywood Reporter зі слів голови SIE Worldwide Studios Шона Лайда.

Очолить студію віце-президент PlayStation з маркетингу Асад Кізільбаш. Допомагати дочірній компанії буде Sony Pictures Studios, в тому числі і з дистрибуцією, але виробництво проектів буде здійснюватися безпосередньо з PlayStation Productions, а не ліцензуватися, як у випадку з аналогічними підприємствами в інших ігрових компаніях. 

На думку Лейдена, зараз дуже вдалий час, щоб екранізувати улюблені історії з колекції ігор Sony. Студія має права на популярні в усьому світі тайтли, в тому числі God of War, Uncharted, The Last of Us і Ratchet & Clank.

В останні роки Голлівуд змінився, додав глава SIE. Те, що було важко 20 років зробити режисерам і продюсерам, тепер стало набагато простішим, багато в чому завдяки тому, що режисери самі є любителями відеоігор.

Лейден також розповів, що ідея відкрити свою студію була натхненна останніми фільмами Marvel Studios

Ми подивилися на те, що зробила Marvel, взявши світ коміксів і перетворивши його в найбільшу річ в світі кіно. Було б благородно сказати, що ми йдемо їхніми стопами, але ми тільки черпаємо натхнення з їхніх ідей.

PlayStation Productions буде знімати проекти як для кінотеатрів, так і для ТВ. Лейден підкреслив, що найголовніше для фільмів нової студії – якість, так як вона є ключовим і для ігрового підрозділу компанії. 

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.