Intel і Qualcomm припиняють поставки Huawei через жорсткі заходи Трампа

Найбільші американські компанії, Intel Corp., Qualcomm Inc., Broadcom Inc. і Xilinx Inc., розповіли своїм співробітникам, що більше не поставлятимуть свої компоненти і ПО китайській компанії Huawei Technologies до подальшого повідомлення.

Минулого тижня адміністрація президента США внесла Huawei в «чорний список» підприємств за пособництво Пекіну в шпигунстві, і пригрозила відрізати її від американських напівпровідників і програмного забезпечення.

Такі заходи можуть вплинути на розвиток 5G в усьому світі, в тому числі в США, а також позбавити одного з найбільших клієнтів американської компанії. Intel поставляє Huawei серверні процесори, Broadcom – комутаційні чіпи, а Qualcomm – процесори і модеми для смартфонів компанії.

Huawei повідомляє, що накопичила достатню кількість комплектуючих, щоб не зупиняти виробництво як мінімум протягом трьох місяців.

Раніше Google призупинила ділові відносини з Huawei. Китайська компанія може втратити пакет додатків Google, який поставляється разом з Android і забезпечує роботу ключових елементів операційної системи.

Facebook Comments
Yulia Dimitrova:
Leave a Comment

This website uses cookies.